sikit resepi untuk simpanan :
BAHAN :
Keoitiow
Telor
Udang
Kerang siap kopek
Tougeh
Kucai
Kicap cap kipas udang
Bawang Putih
Sos tiram
CiliBoh
Minyak masak
CARA MASAK :
Tumbuk bawang putih, panaskan minyak, goreng bawang sampai kuning, masukan ciliboh, sos tiram, kicap, gaul sekejap masukan udang, kerang, kacau sekejap jugak, masukan keoitiow, gaul lg hingga sampai sebati...masukan pulak tougeh ngan daun kucai, gaul dikit je bg rata...lasr sekali masukan telor....di sini saya tak letak garam, sebab dah ada kicap masin td..kalo letak kang darah tinggi takut datang balik...pasai bab makan memang kena jaga tuh....
SELAMAT MENCUBA :)
Malas2 pun...nampak ala2 order kat kedai tu
ReplyDeleteKitorang satu family ni.....fevret ngan kiewtiow tu....masak ala2 mls....
Delete